Het is voldoende aangetoond dat ook lichaamsbeweging bescherming biedt tegen kanker en bij kankerpatiënten de kans op terugvallen vermindert. Ik adviseer om drie tot vier keer per week gedurende minstens een halfuur aan lichaamsbeweging doen. Tegen vijf kilometer per uur flink doorstappen is al zeer waardevol. Joggen is nog beter.

Ook innerlijke rust is essentieel. De gunstige werking van je voeding en lichaamsbeweging wordt immers voor een stuk te niet gedaan als je onvoldoende aandacht besteedt aan je geestelijk welzijn. Goede hulpmiddelen om je te helpen ontstressen zijn massage, saunabezoek, meditatie, mindfulness, yoga, relaxatieoefeningen enzovoort. Goede hulpmiddelen om je te helpen ontstressen zijn massage, saunabezoek, meditatie, mindfulness, yoga, relaxatieoefeningen enzovoort.

Meer en meer onderzoeken tonen aan dat de mentale component bij kanker zeer belangrijk is .
Daarom adviseer ik naast de aanbevolen therapieën een goede coach te consulteren die je een persoonlijke begeleiding geeft om mentaal tot rust te komen, je innerlijke krachten aan te sterken en te mediteren.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je met positieve gedachten je immuunsysteem kan aansterken . Gedachten zijn krachten ! Yoga blijkt ook een belangrijke hulpbron te zijn
Kankerpatiënten die dit toepassen doen het duidelijk beter !

Er zijn veel therapeuten, wij hebben goede ervaringen met Shana Aerts ( info@aduri-yoga.be)

Tijdens een Personal Coaching zal je een aantal competenties aangereikt krijgen die je vanuit mentale, emotionele klachten en/of fysieke klachten eigen kan maken aan jezelf. Hierdoor kan je je manifestaties naar een leven vol geluk vergroten.

Droom je ervan je eigen waarden, overtuigingen en gevoelens te hanteren?
Wil je kritische informatie verzamelen over jezelf zowel als op mentaal als op fysiek gebied, op werkgebied, relationeel of een ander domein in je leven? En wil je deze vervolgens aanscherpen?
Wil je gedisciplineerd jouw vorm van geluk plannen en doelgericht uitwerken?​

Shana Aerts
www.aduri-yoga.be