Het Proesmans anti-kankerdieet

Dit dieet werkt preventief, maar kan ook gebruikt worden door kankerpatiënten die in behandeling zijn (chemotherapie, radiotherapie, chirurgie).

 

De basisrichtlijnen:

  • Eet tweemaal per week kalkoen. Geen ander vlees. Soja als vleesvervanger.
  • Eet tweemaal per week vis (makreel, bio-zalm, kabeljauw, haring, zeebaars).
  • Eet één ei per dag.
  • Eet magere of halfvolle yoghurt, kwark, sojayoghurt, geitekaas, schapekaas.
  • Eet peulvruchten (bonen, linzen, erwten, soja) zo veel als je wilt.
  • Eet minimum 400 gr groenten (rauw, gestoomd) (alle koolsoorten, broccoli, rode biet, jonge bladspinazie, waterkers, postelein).
  • Eet fruit: kiwi, roze pompelmoes, bessen, ananas, citroen, meloen. Banaan mag (maar niet te rijp, zonder bruine plekken). Geen druiven (te veel suiker).
  • Drink dagelijks een smoothie waarin een aantal van de aanbevolen groenten en fruit zijn verwerkt.
  • Eet dagelijks een handvol noten (geen pinda’s).
  • Kies voor goede boter (geen margarine).
  • Eet olijfolie (3- 4 soeplepels per dag) + lijnzaadolie (2 soeplepels per dag).
  • Eet volkoren producten: volkorenbrood, volkorenpasta, quinoa, havermout, gierst, boekweit, zilvervliesrijst.
  • Eet absoluut geen geraffineerde koolhydraten (suikers); honing met mate, stevia, tagatesse.
  • Eet geen lightprodukten
  • Wees matig met zout; kruid met tuinkruiden en provençaalse kruiden.
  • Gebruik veel kurkuma en gember.
  • Drink veel groene thee: 4-5 kopjes per dag. Maximaal 2 kopjes koffie
  • Start de dag met een vers geperste citroen in een glas water (+ gember); citroen stimuleert de spijsvertering en bevat de kankerremmende stof limoneen.
  • Gebruik dagelijks kiemen (broccoli, luzerne, prei, radijs…)
2017-11-20T14:45:13+00:00

Leave A Comment