Dit dieet werkt preventief, maar kan ook gebruikt worden door kankerpatiënten die in behandeling zijn (chemotherapie, radiotherapie, chirurgie).
De basisrichtlijnen:
- Eet tweemaal per week kalkoen. Geen ander vlees. Soja als vleesvervanger.
- Eet tweemaal per week vis (makreel, bio-zalm, kabeljauw, haring, zeebaars).
- Eet één ei per dag.
- Eet magere of halfvolle yoghurt, kwark, sojayoghurt, geitekaas, schapekaas.
- Eet peulvruchten (bonen, linzen, erwten, soja) zo veel als je wilt.
- Eet minimum 400 gr groenten (rauw, gestoomd) (alle koolsoorten, broccoli, rode biet, jonge bladspinazie, waterkers, postelein).
- Eet fruit: kiwi, roze pompelmoes, bessen, ananas, citroen, meloen. Banaan mag (maar niet te rijp, zonder bruine plekken). Geen druiven (te veel suiker).
- Drink dagelijks een smoothie waarin een aantal van de aanbevolen groenten en fruit zijn verwerkt.
- Eet dagelijks een handvol noten (geen pinda’s).
- Kies voor goede boter (geen margarine).
- Eet olijfolie (3- 4 soeplepels per dag) + lijnzaadolie (2 soeplepels per dag).
- Eet volkoren producten: volkorenbrood, volkorenpasta, quinoa, havermout, gierst, boekweit, zilvervliesrijst.
- Eet absoluut geen geraffineerde koolhydraten (suikers); honing met mate, stevia, tagatesse.
- Eet geen lightprodukten
- Wees matig met zout; kruid met tuinkruiden en provençaalse kruiden.
- Gebruik veel kurkuma en gember.
- Drink veel groene thee: 4-5 kopjes per dag. Maximaal 2 kopjes koffie
- Start de dag met een vers geperste citroen in een glas water (+ gember); citroen stimuleert de spijsvertering en bevat de kankerremmende stof limoneen.
- Gebruik dagelijks kiemen (broccoli, luzerne, prei, radijs…)
Geef een reactie